torsdag den 19. juni 2014

Skønne og Sunde Salater

For at fejre udgivelsen af min Salatbog "Sunde Salater" får I lige en af mine yndlings salatopskrifter fra bogen her. Samtidig kan vi fejre at bogen ligger Nr. 1 på Arnold Buskc's Bestseller liste, og det er fantastisk dejligt at bogen er blevet så godt modtaget, tusind tak for det.

Bogen indeholder 151 opskrifter på sunde, sprøde salater. Mange af dem er fyldige nok til at udgøre et helt måltid. Vi har inddelt bogen i kapitler så der er noget for dem der kan lide salater med: kød, fisk, skaldyr, bælgfrugter, grøntsager, frugt, bær, korn,perler, pasta, rodfrugter og svampe.

Jeg håber den kommer til at bringe glæde i mange køkkener og at jeres smagsløg og kreativitet lader sig udfordre af de skønne råvarer og gode ingredienser.





Salat med hindbær, grillede ferskner og vanilje

125 g babyspinat
1 stor håndfuld rucola
2-3 modne ferskner eller nektariner
8 skiver parmaskinke
1 kugle bøffelmozzarella
1 bakke friske hindbær
3 forårsløg

Dressing:
6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2-3 spsk æblecidereddike
Korn fra ½ vaniljestang
1 tsk flydende honning eller ahornsirup
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Skyl babyspinaten og rucolaen godt og slyng dem tørre. Fordel dem derefter på et fad.

Skær fersknerne i halve og fjern stenene. Skær derefter fersknerne i smalle både og grill dem enten i ovnen eller på en grillpande, til de får lidt farve. Lad dem køle lidt af og fordel dem derefter over salaten sammen med strimler af parmaskinke.

Bræk eller skær mozzarellaen i mundrette stykker og fordel den over salaten sammen med de friske hindbær Rens og hak forårsløgene fint og drys dem over salaten.

Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen og kom den over salaten, som serveres med det samme.