mandag den 2. december 2013

På arbejde i New York 

Det sidste stykke tid har budt på et glædeligt gensyn med New York. En by, jeg elsker, men har forsømt lidt de sidste 2 år, pga. travlhed. 
Det skal være slut nu, for det er et af de sjoveste og mest inspirerende steder man overhovedet kan opholde sig, og hvor henne i verden får du ellers serveret grønkål og cocktails, som det mest naturlige i verden.

De fleste fotos her, er allerede lagt ud på: http://instagram.com/annemad  som jo er et noget hurtigere medie at bruge end bloggen her. Så hvis du vil er du også velkommen til at følge med der, hvor tingene sker.


Gaderne er blevet vadet tynde og især køkkengrejs-butikkerne er blevet besøgt i stor stil. 


For gennem det sidste lille år, har jeg haft en serie køkkengrej på tegnebrættet, og for at få ro til fordybelse, er jeg taget til New York med Anne Qvist fra: http://www.aqdo.dk/index.php som er min samarbejdspartner på 
projektet.

Udstilling af grej i køkkenbutik
Vi har fået tegnet en masse skønne ting, og leder nu efter en producent der har lyst til at gå ind i processen.

Vi har selvfølgelig også spist fantastisk mad undervejs. 


De daglige clams og østers, i både frisk og friteret form.


Og et væld af andre sjove og spændende retter i skøn kombination med gode, smukke og velsmagende cocktails.Og så har vi besøgt skønne restauranter som blandt andet, Oysterbar På Grand Central, Fish i Bleecker Street, Commerce 50 i Commerce, Momofuku Ssäm bar og denne lille fine Mexicaner i Elisabeth Street.


Tjek også lige The Spottet Pig, det er en Gastro Pub der er rendt med en Michelinstjerne. Den er uprætentiøs, busy, støjende og sjov, og har en husfacade så fin at man har lyst til at blive siddende og hænge på den lille bænk udenfor, bare for at være en del af pakken.Og så har vi selvfølgelig besøgt fødevarebutikker, blandt andet Eataly, som jeg aldrig bliver træt af at gå på opdagelse i.


Her er en af de smukkeste citrusfrugter der findes, en Buddah Lemon Hand.


Og et misundelsesværdigt udvalg af svampe.

Vi havde lejet en lejlighed i Bleecker Street, gennem airbnb, det kan anbefales. Lejligheden var scruffy, men lå genialt, og systemet fungerer fint. Fedt at have 2 soveværelser, køkken med tegne/arbejdsplads og en lille stue til at rode i. Stol aldrig på de fotos der bliver lagt på af lejlighederne, de snyder. Men der var varmt vand i hanerne, køleskab til mælken og sengene var bløde. Vi gav 12.600 for en uges ophold, det kan man ganske enkelt ikke får to hotelværelser for på Manhattan.

I vores gade lå også en af de skønneste små kaffebutikker i New York, hvor du både kan købe kaffe i super kvalitet i løs vægt, men også take away kaffe. 
Butikken får et langt stykke af gaden til, at dufte fuldstændig bedårende.


Chinatown gik heller ikke fri i denne omgang. Det overrasker mig altid, at se et stykke af Kina smidt på Manhattan på den måde. Man føler sig absolut hensat til Asien, når man vader rundt udelukkende blandt asiater, og kigger på spændende mad i deres fødevarebutikker.


Her er en husfacade bestående af akvarier.


Knapt så spændende er det for frøerne her, der står i en balje og venter på at blive spist.

Så hellere være en lang smuk lilla aubergine, der ligger og pynter op i gadebilledet.


Kommer du til New York, så slå også lige et smut forbi Brooklyn Grange, hvor de dyrker grøntsager på taget af en kæmpe bygning, det er super sjovt og der er en vidunderlig udsigt fra taget. Da vi lavede AnneMad fra New York, fik vi lov til at filme deroppe, skøn oplevelse at få med hjem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar