mandag den 18. september 2017

Sød kartoffellasagne

Det sidste års tid har jeg arbejdet på et kæmpe værk til Politiken, som udkom sidst i august måned.
Det er en kogebog med over 200 sunde, skønne retter, til alle dagens måltider. Så her bliver du dækket ind fra du vågner til du går i seng, også med super gode og sunde mellemmåltider.

Bogen hedder Hverdag, og kan selvfølgelig købes i alle boghandlere, på nettet eller lånes på biblioteket. De skønne billeder er taget af min nye fotograf Winnie MethmannJeg begyndte hurtigt at få respons fra læserne, og den opskrift der har været mest feedback på indtil nu, har været min lasagne lavet på søde kartofler i stedet for pastaplader.
Den smager også fantastisk fint, og hvis du som jeg ikke er overdrevent vild med pasta, så rammer den lige i skabet. Opskriften kommer her og hvis du kan lide den eller har spørgsmål, så smid endelig en kommentar.
Sød kartoffellasagne med kylling
Koldpresset jomfruolivenolie
400 g kyllingefars
Flagesalt og friskkværnet sort peber
1 porre
1 løg
1 rød peberfrugter
1 spsk. stødt spidskommen
1 spsk. stødt koriander
200 g hakkede, flåede tomater
400 g søde kartofler
1 kugle mozzarella

Steg kyllingekødet i olie til det får farve, drys med salt og peber, tilsæt porrer i tynde ringe, finthakket peberfrugt, spidskommen og koriander. Steg det godt igennem og tilsæt de flåede tomater. Lad saucen simre i 10 minutter. Skær tynde skiver af de søde kartofler, og brug dem som lasagneplader. Smør et lille ovnfast fad, eller en tærteform. Læg et lag kartofler i bunden, kom kødsaucen over, læg et nyt lag kartofler, kødsauce og fordel osten i klumper henover. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og bag lasagnen i ca. 30 minutter. Servér gerne grillede grøntsager eller salat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar