tirsdag den 30. juli 2013

Syltning og Sommerferie

Jeg elsker at sylte, og sylter stortset alt hvad jeg kan komme i nærheden af. For 10 år siden bad Politikens forlag mig om, at skrive en bog om syltning. De føste år af bogens levetid hed den derfor Politikens bog om syltning, og for et par år siden udkom den så i en ny udgave med endnu flere opskrifter, under navnet Annes Syltebog. Nu har Politiken udskrevet DM i syltning og her kommer et link til mine gode sylteråd, før du for alvor går i gang.
http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE2008434/inden-du-deltager-i-dm-i-syltning-se-anne-hjernoees-bedste-sylteraad/

Elsker rabarbersaft med vanilje, blandet med danskvand

Udover syltning har sommerferien budt på total afslapning. Vi har været nogle uger i Andalusien, både i Sevilla, Ronda, Malaga og så har vi nydt freden i det mest formidable hus i bjergene.Sevilla er en formidabel smuk by, men afsindig varm om sommeren. Om aftenen ved 21.00 når vi gik ud for at spise, var der 40 grader. På flere barer og restauranter havde de sat vandforstøvere op, ligesom dem man finder i frugt og grøntafdelingen i store supermarkeder. Det virkede dejligt kølende, men også lidt absurd at sidde med en cocktail i hånden og blive vandforstøvet som en anden aubergine.

Turen gennem det spanske landskab er betagende smuk. De gyldne bjerge plettet med oliventræer og markerne med solsikker tager pusten fra mig hvert eneste år.Og selv om jeg elsker det spanske forår, hvor alt er grønt og sprødt, så er jeg vild med sommeren hvor det hele er gyldent og varmt i farverne.Hvor varmt der er afhænger meget af hvor i landet du befinder dig. Vi forlod Sevilla i 40-45 grader og kørte sydpå mod Ronda hvor temperaturen faldt til tålelige 27-28 grader, hvilket var skønt og nærmest køligt.
Når vi er i Andalusien runder vi altid ferien af med et par dage i Malaga. Mange bruger kun Malaga som "lufthavn", og det nyder vi godt af, for så er der ikke så sindsygt mange turister. Malaga er en fuldstændig vidunderlig by. Dens beliggenhed ved havet gør den smuk og luftig, og den gamle bydel er bedårende. Vi tuller som regel bare rundt og spiser god mad og drikker tung rødvin, går på markedet, og kigger på sjove fisk og grisetæer.Og så går vi på Picassomuseet og tager en tur til Pedregalejo, hvor der ligger nogle formidabelt fine fiskerestauranter, hvor der kun kommer Spaniere, og der sidder vi og nyder det gode selskab og spiser fisk og skaldyr i alle afskygninger.
Her er fx. søtunge med tonsvis af friske hvidløg og persille.
Bittesmå blæksprutter vendt i mel, friteret og serveret med citron.Små muslinger dampet i hvidvin, persille og hvidløg.Javier griller fisk over åben ild på stranden.

Jeg bliver aldrig træt af Spanien, af maden, klimaet, naturen, menneskerne, stemningen, det er fantastisk.
Læs evt. mere her, hos Alt for damerne, der har lavet en fin artikel om mine ferier i både Skagen som barn og Spanien som voksen.
http://www.altfordamerne.dk/kultur/kendte/anne-hjernoe-sadan-er-min-sommerferie/?utm_source=Tirsdag_ALT_for_damerne_Regular&utm_medium=Email&utm_campaign=Nyhedsbrev

Nu begynder jeg så småt at starte med, at arbejde igen. Fordelen ved at være selvstændig, er jo at min chef, som jo er mig selv, er ret large med mine arbejdstider. Så jeg nyder solen og, at jeg kan arbejde hvor og hvornår det passer mig. Fed tjans.

August byder på en masse forskellige foredrag og workshops, blandt andet 2 af slagsen her:
http://www.struer.dk/webtop/site.aspx?p=13108&newsid=3839

Og det her:
http://www.krusmoelle.dk/images/smag-smil-gummistovler.pdf

Og så gentager vi successen med en smageworksop for Økologisk Landsforening d. 16. august. Læs mere om den forrige workshop her:
http://www.okologi.dk/nyheder-fra-oekologi-og-erhverv/2013/jul/27-13-stol-paa-dine-sanser.aspx

Så kig endelig forbi hvis I er i nærheden.

I starten af september afholder Annemette Bach fra Frugtformidlingen og jeg et par børne-bål-mads-workshop på Foodfestivalen i Århus Festuge, så smid ungerne hos os, så lærer vi dem at lave dejlig mad.


Og så er der selvfølgelig endnu en tur til Kappadokien, som jeg glæder mig meget til:
http://www.viktorsfarmor.dk/Default.aspx?id=259&mode=show&tourId=1283

Efteråret skal også bruges til at finde tid og ro til, at få hul på et nyt bogprojekt eller faktisk to af slagsen. Både et velsmagende projekt og et skønlitterært, så det kræver god tid og rolige omgivelser, måske det er her et forfatter refugium skal på banen. 

Jeg går også og sysler med tanken om at sende en serie med lødige, økologiske, velsmagende, sunde, lækre færdigretter på markedet. Færdigretter som man skal kunne købe i supermarkedet til de dage hvor man har travlt, og som man med god samvittighed kan servere for sin familie. Så efteråret skal også bruges på at afsøge markedet for nye samarbejdspartnere.

Kedeligt bliver det aldrig, og i skabet står billetter til en måneds ferie på Bali sammen med gode venner, når vinteren for alvor vender tilbage, livet er slet ikke så tosset. Mon ikke det også kan sætte gang i udviklingen af nye spændende og eksotiske opskrifter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar