onsdag den 21. august 2013

Vind bogen: Annes Spisekammer

Tænkte på, at det måske var på tide at udlodde en bog. Annes Spisekammer udkom sidst i april, og har fået en kærlig modtagelse og fine ord med på vejen, hos de forskellige medier, dejligt.

Bogen handler om alle de gode ting du selv kan lave helt fra bunden. Så der er opskrifter på eksempelvis rygeost, rullepølse, remoulade, ristede løg, tykmælk, marmelader, brød, pesto, kryddersalt og mange andre ting.

Så hvis du går rundt med en lille selvforsyner i maven, så smid en kommentar her, om hvorfor lige netop du skal have bogen til at lande i din postkasse. Så vælger jeg den mest overbevisende, helt udemokratisk, og kvitterer med en bog.
Er du lige så passioneret omkring mad som jeg, er der flere spændende og forhåbentligt, lærerige arrangementer fra min hånd som du kan deltage i.

Går du med en Madskribent i maven, eller skriver du allerede om mad, men vil gerne have lidt mere inspiration?
Så har Anders Lange & jeg lavet et 3 dages kursus, som du kan læse mere om her: http://www.dmjx.dk/kurser-og-videreuddannelse/view/skriv-om-mad-fra-koekkenreportage-til-smagsdommeri

Rejsebureauet Viktors Farmor & jeg har også arrangeret 2 rejser til Sicilien i 2014, hvor vi kombinerer "mild" vandring med øens fantastiske gastronomi. Vi rejser i april og september, hvor vejret er skønt, men før og efter den værste hede. http://www.viktorsfarmor.dk/Default.aspx?id=289&mode=show&tourId=1548

Er du mere til det spanske køkken, så kan du også i 2014, tage med Granada Kulturrejser og mig til Andalusien i marts eller oktober, og dykke ned i de skønneste tapas. http://www.granada.dk/grupperejser/spanien/annemad-i-malaga,-20-243-2014/fakta.aspx

Katedralen i Malaga, vi skal bo lige om hjørnet.
Men der er lang tid til 2014. Så hvis du allerede er sulten nu, så syntes jeg du skal melde dig til vores forsmagsrute i Århus festuge. Vi går fra restaurant til restaurant d. 3.9. og smager på udvalgte små retter. Læs mere her:
https://www.facebook.com/pages/Slow-Food-Aarhus-Østjylland/123830261003929

Du kan også kigge forbi Food festivalen i Århus Festuge, hvor jeg om torsdagen er vært på Coop's kokkeskoler for børn hele dagen. Om lørdagen er dommer i en ostekonkurrence, og om søndagen laver Annemette Bach fra Frugtformidlingen og jeg, 2 børne workshops. Så kom frisk med dine unger, så tager vi os pænt af dem, og lærer dem at lave bålmad.
Læs mere her, hvor der også er mulighed for at tilmelde sig:
http://foodfestival.dk/ballademad/

10 kommentarer:

 1. Åh det ser godt nok lækkert ud Anne, blev lige nød til at deltage da jeg har en rigtig stor forkærlighed for både marmelade og brød haha :) Min mor laver altid et godt glas en gang imellem og det er bare det bedste i verden. Måske kunne vi prøve din en dag? ;)

  Jeg kunne super godt tænke mig at få en kopi af din bog i min kollektion af kogebøger da jeg elsker at lave mad og du er et af mine store inspirations kilder, har set dine programmer i rigtig lang tid nu og elsker den måde du laver mad på.

  Jeg er faktisk spiseforstyret og derfor for det meste virkelige fedt forskrækket, men når det kommer til lige præcis din mad får jeg altid lyst til at gå i køkkenet og lave dine opskrifter efter, især dine crab cakes og gazpacho har været et stort hit herhjemme!

  Du er så charmerende og upædagogisk i køkkenet hvilket er rigtig forfriskende. Der er ikke noget opstillet pis eller tv køkken over dine programmer, det er bare god mad med super meget hygge og god stemning :) Sidder stadig og håber på at du vil lave et Jule-Tema program en dag haha.

  Jeg krydser mine fingre og håber på det bedste, super held og lykke med alt i fremtiden!

  Kærlig hilsen Benjamin, 17 år fra Valby.

  SvarSlet
 2. Hej Anne,
  Jeg plejer egentlig ikke at deltage i konkurrencer som disse men, hvorfor ikke denne gang? Vil i hvert fald gerne stille mig op i koret og rose den, for jeg har allerede smugkigget på biblioteket. Fantástico! Skøn og inspirerende bog.
  Jeg selvforsyner det bedste, jeg har lært, her på stenbroen i min murerbaljekøkkenhave i betongården, med tomater og chili i vindueskarmen og går på jagt efter bær og frugt i skov og krat (har lavet et motto der hedder: kig op, ned, til højre og til venstre, når du går. Så kommer der gerne lidt med hjem i rygsækken). Og junior på lidt over 2 år er gladeligt med både til at så, plukke og spise. I familien på 3 håber vi en dag at få mere plads til at "selvforsyne" på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tina
   Hvis du sender mig din adresse på mail@annemad.net, så kvitterer jeg med en bod. Skønt med murebaljer og skovture, selv om man bor på Stenbroen.
   Alt godt fra
   Anne

   Slet
 3. hej Anne
  der findes ikke noget der er mere skønt end at plukke sine jordbær rabarber og friske krydderurter.
  Sidste år fik jeg lavet 2 store højbede ca. 3 gange 1 meter . dem er jeg så stolte over, er livet ikke dejligt.

  SvarSlet
 4. Har prøvet at sende fra Ipad 2 gange, men det kommer desværre ikke ind, så jeg prøver endnu engang.
  Jeg vil rigtig gerne vinde din bog, så jeg kan få ny inspiration til spændende ting, som jeg kan bruge som gaver til de mennesker, som gider bruge deres tid på at hjælpe mig med ting, jeg ikke selv kan klare. de har fortjent noget nyt i stedet for de sædvanlige hjemmelavede syltetøjer :)

  SvarSlet
 5. Nøj den ville jeg godt nok gerne vinde - Jeg går på barsel på onsdag og får endelig tid til at lave alt det spændende mad, som der ikke er tid til i en travl hverdag, så din kogebog ville falde et rigtigt tørt sted :-)

  SvarSlet
 6. Hej Anne
  Jeg faldt tilfældigt over din konkurrence på linkedIn og det lød jo nærmest for godt til at være sandt, at du udlodder en af dine kogebøger! Så jeg tænkte, at jeg da lige må prøve om jeg kan blive den heldige vinder af din kogebog.
  Min kæreste og jeg har planer om at flytte til USA. Så din kogebog kunne være den helt rigtige ting, at tage med øverst i kufferten. Vi har talt meget om, at især rugbrød og generelt mad, der er lavet fra bunden er en sjældenhed i størstedelen af Amerikanernes hverdag. Det kunne derfor være rigtig dejligt, at vinde din kogebog og lære nogle af Amerikanerne kvaliteten af, at lave mad helt fra bunden. Jeg har en ernæringsfaglig baggrund og interesserer mig meget for mad generelt. Men med dine fantastiske opskrifter, kan det jo kun blive nemt at overbevise Amerikanerne om, at mad er bedst når det er lavet fra bunden af friske råvarer. Det klart MÅDEN som mad fortjener at blive lavet på !
  Jeg har stor interesse for kogebøger både fagligt og personligt, men efter jeg fulgte med i din sommerferie tur med Anders og så nogle af de ting du fremtryllede der. Derfor er jeg helt overbevist om, at jeg mangler et eksemplar af mindst en af dine kogebøger på hylden og denne kunne måske gå hen at blive den første. Dog kommer den ikke til at stå på hylden ret ofte - her hos mig vil jeg garantere at kogebogen kommer til at blive brugt! Jeg krydser fingre og håber at høre fra dig.

  De varmeste hilsener Pia

  SvarSlet
 7. Hej Anne!

  Har kigget i din nye bog hos en veninde,den er fyldt med lækker inspiration. Måske er det for sent at smide at deltage i lodtrækningen? Håber på mit held,så jeg kan få nye "fiduser"

  Hilsen Annette


  SvarSlet
 8. Hej.
  Den bog kunne være dejlig at have som inspiration/opslagsværk, jeg er af den gamle skole, hvor mad ikke smides ud og alt det, man kan plukke i naturen, skal så vidt muligt anvendes, hvorfor jeg tit tager min cykel ud at plukke og samle nødder, bær, æbler og skønne ramsløg sidst vi var på biltur, det er "guld" at finde sin mad på den måde, sjovt at afprøve forskellige ting og det nydes mere end det færdig-købte.
  Mvh. Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte
   Tak for din beaked, men konkurrencen sluttede i september 2013. Bogen kan købes hos en boghandler eller lånes på biblioteket. Bedste hilsner fra Anne

   Slet