tirsdag den 17. september 2013

Saltbagt fisk & en ny kogebog på vej


Saltbagt fisk & en ny kogebog på vej

Faldt lige over billedet her, og en af mine yndlings opskrifter fra min bog "AnneMad med mere".Det er en super hyggelig og dejlig måde at serverer fisk på. Smid den hel på bordet i saltindpakningen, foran din familie eller dine gæster, og bank hul på den der. Den bliver uendelig saftig og smager helt bedårende dejligt.

Til 4 personer
½ usprøjtet appelsin
½ usprøjtet citron
1 løg
1 håndfuld bredbladet persille
1 hel rød dorade (med hoved og hale, men renset for indvolde)
1 hel pakke pasteuriserede æggehvider (9 stk.) til ca. 1,5-2 kg salt
1-2 kg groft salt (alt efter fiskens størrelse)
en slat vand

Skær citrusfrugter og det pillede løg i meget tynde skiver. Hak persillen groft. Kom det hele ind i fisken. Bland æggehvider med salt og tilsæt evt. en slat vand.

Læg et godt lag af saltblandingen i bunden af et ildfast fad eller en bradepande. Brug gerne bagepapir i bunden at fadet, så brænder saltet ikke så nemt fast. Sørg for, at saltlaget er helt tæt. Læg fisken ovenpå, fordel saltblandingen over fisken og luk den hermetisk inde.

Bag nu fisken i ovnen ved 200 grader i 25-35 minutter, alt efter fiskens størrelse. 

På denne her årstid er det et hit at servere med en god grov salat, evt. lavet på grønkål, som heldigvis har ramt butikkerne allerede.Her er fisken før den ryger i ovnen. De smukke fotos er taget af min faste fotograf Lykke Rump. Vi er i fuld gang med at lave en ny kogebog til Politikens forlag, den kommer til at handle om salater, et for mit vedkommende, totalt uudtømmeligt emne. Jeg har 150 spritnye opskrifter på bedding, så der skulle meget gerne komme noget for enhver smag. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar