onsdag den 18. september 2013

Peanutbutterorangefudge, brændt hvid chokolade & kokosbar

Jeg elsker chokolade

Jeg er i gang med en større gennemgang af fotos, og det resulterer i lidt tiltrængte opskrifter på bloggen her. En del af de fotos jeg finder ryger dog også på instagram,http://instagram.com/annehjernoe som er endnu et sjovt medie at lege med. Men de fotos hvor der følger opskrifter med, ender altså her. De næste 3 er til den søde tand, og stammer fra min bog "AnneMad med mere". 

Peanutbutterorangefudge

Peanutbutterorangefudge

100 g mørk chokolade med minimum 70% kakaoindhold
100 g peanutbutter
1 dl kondenseret mælk
½ dl. Piskefløde
½ dl ristede grofthakkede jordnødder
Fintrevet skal fra 2 økologiske appelsiner
Smør
150-200 g mørk chokolade med minimum 70% kakaoindhold, til overtræk
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en gryde sammen med peanutbutter og kondenseret mælk. Lad det hele smelte mens du rører det godt sammen. Tilsæt fløden og pisk massen blank. Derefter tilsættes de hakkede jordnødder og den fintrevne appelsinskal og det hele røres godt igennem. Kom massen i en form smurt med smør og stil den i køleskabet i 4-5 timer, gerne til næste dag. Når massen er helt kold smeltes chokolade til overtræk over vandbad. Rul kugler af fudgen og dyp dem i den flydende chokolade


Brændt hvid chokolade

Brændt hvid chokolade
1 plade hvid chokolade af god kvalitet
Smelt chokoladen for svag varme på en pande, mens du rører grundigt med en træpalet. Chokoladen begynder langsomt at blive lysebrun og grynet, men du skal bare blive ved med at røre i den. Når chokoladen er ensartet gylden kommer du den på bagepapir og bruger en dejskraber til at smøre den ud i et helt tyndt lag over papiret. Stil chokoladen et koldt sted. Når den er helt stivnet og afkølet kommes den brændte chokolade i en lufttæt boks. Den smager vanvittig godt, lidt hen i retningen af ”Daim” men bedre, efter min smag. Den kan bruges som drys over desserter, grofthakket i hjemmelavet is, eller bare til at spise som den er. Den brændte chokolade kan også overtrækkes med mørk eller lys flydende chokolade.

Hjemmelavet kokosbar

Kokosbar
150 g friskrevet kokos eller kokosmel
1 dl kondenseret mælk
Ca. 75-100 g mørk chokolade med minimum 70 % kakaoindhold
Kokos og/eller frysetørrede hindbær til drys
Bland kondenseret mælk med friskrevet kokos og form det til små kugler eller barer. Smelt chokoladen i vandbad og dyp kokoskugler og barer her i. Læg dem på bagepapir og drys dem med kokos og/eller frysetørret hindbær. Stil kokosbarerne køligt til chokoladen er stivnet.

2 kommentarer:

 1. Uha en lækker opskrift. De blev alle hurtig spist hjemme hos mig kan du tro. Jeg laver også gerne disse hvide snebolde med kokos, som især er godt her til vintertiden :) : http://www.madabc.dk/Hvide+snebolde.aspx?id=0&sm=mulh%7C31,46,32;spec%7Ckokos;&dbid=07bbea83-1c8d-4c18-ab4b-a49ddc311eee&t=128439359380000000

  mvh Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe
   Det glæder mig;-) Lyder slet ikke dårligt med snebolde til den kolde tid. Mh Anne

   Slet