lørdag den 26. april 2014

Frigivelse af marmelader

For et par dage siden holdt Svansø og jeg pressemøde for vores nye marmeladeserie, på Restaurant Orangeriet i Kongens Have i København.


Jeg må indrømme, at dengang Svansø foreslog et pressemøde tænkte jeg "Hvem pokker gider at komme til det?". 

Men til min store overraskelse så dukkede der 25 glade, positive og snaksalige journalister, madskribenter og bloggere op, til dejlig morgenmad og en snak om de 4 nye marmelader. Det blev således en skøn formiddag med masser af god feedback, fantastiske input og ideer til nye produkter.Det har været en længerevarende proces, at udvikle de 4 typer marmelade. Første gang jeg talte med Svansø om det, var tilbage i november 2012, og siden da er tiden gået med opskriftsudvikling, prøvekog, prøvesmagning og på at skaffe de rigtige økologiske råvarer. For alle 4 marmelader er selvfølgelig økologiske. 

Jeg har aldrig haft lyst til at lave en serie marmelader der skal stå til 65 kr glasset, hos delikatessebutikker i Odense, Århus og København. Jeg vil gerne nå bredt ud til hele befolkningen og til en pris hvor alle kan være med. 

Så fra mandag d. 28.4. kan marmeladerne købes hos Danske Supermarked og gennem www.nemlig.com til 19.95 for 200 g marmelade i de karakteristiske 6-kantede Svansø Marmeladeglas, og senere på foråret kører Netto en stor spotkampagne, hvor man få 15.95 kan få fingre i marmeladerne. De 4 typer marmelade vi i første omgang er endt med er, Havtorn & Æble, lavet i en cremet udgave så den minder lidt om en Lemoncurd i konsistensen, men med bid af dejlige, bløde, æblestykker. En Hindbærmarmelade med appelsin, fennikelfrø og vanilje, hvor appelsinen er så diskret at den understøtter syren i hindbærrene, hvor fennikelfrøene give et lille overraskende bid og vaniljen gør marmeladen blød og rund. En Jordbærmarmelade med balsamico og sort peber. Her understøtter balsamicoen syren i jordbærrene og den sorte peber giver varme, uden at være stærk. Jordbær med balsamico og peber, er jo blot en klassisk italiensk dessert som vi har omdannet til marmelade. Den sidste marmelade er en Appelsinmarmelade fyldt med vanilje og med et lille eksotisk strejf af ingefær. Vaniljen giver marmeladen en dejlig rund og blød smag og ingefæren giver et lille stærkt svirp som understøtter appelsinen super godt.Der sker selvfølgelig altid noget, når man går fra de hjemlige gryder til storskala produktion. Men udover at hindbærmarmeladen er blevet en anelse for tynd her i første kogning, det ændrer vi på i næste portion, så syntes jeg at smagen på marmeladerne sidder lige i skabet. Det har været en både sjov, lærerig og interessant process, og både Svansø og jeg håber at vi kan komme i gang med endnu flere marmelader med tiden, og desuden supplere serien med både kirsebærsauce og 3 forskellige typer chutney.


Så tusind tak til alle jer der dukkede op til pressemødet, det var en dejlig dag. Nu håber jeg så, at alle andre også kan finde deres favorit blandt marmeladerne og at de bliver godt modtaget ude i de små hjem.

2 kommentarer:

 1. Hej Anne.
  Jeg har smagt den med Havtorn og æble. Den smager skønt, men jeg må dog sige at, man skal ikke overdrive med den, for så bliver det for sødt.
  Glæder mig til at smage de andre ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig, tak for feedback. Alt godt fra Anne

   Slet