tirsdag den 24. marts 2015

Sunde, Grønne retter

Endnu en kogebog er så småt ved at se dagens lys fra min hånd. Denne gang er emnet Sunde, Grønne retter, kombineret med et væld af mine yndlings fiske- og skaldyrsretter. Det har som altid været en skøn proces. At få skriblet opskrifterne, testet dem i køkkenregionerne og derefter genskabt og fotograferet dem. Bogen udkommer, som altid, på Politikens Forlag, d. 12.5.2015.

Her kommer et lille sneakpeak på 2 af opskrifterne:Kold ærtesuppe med wasabicreme og græskarkerner
Denne suppe med lidt bid smager også godt varm.

1 løg
Koldpresset jomfruolivenolie
1 kg frosne, optøede ærter
1-1½ l mild grønsagsbouillon
Lidt citronsaft
Friskkværnet sort peber
Evt. lidt flagesalt
Wasabicreme:
5 dl cremefraiche 18%
1-2 tsk wasabi (efter smag)
1-2 tsk flydende honning (efter smag)
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
Drys:
2 æbler
6 forårsløg
1½ dl græskarkerner

Pil løget og skær det i tern. Steg det i olivenolie i en gryde ved middel varme, til det er klart. Tilsæt ærterne og lad dem stege med i to minutter. Hæld bouillonen på og lad ærterne koge i 5-6 minutter. Blend ærterne med en stavblender, til du har en helt cremet og ensartet suppe. Smag til med citronsaft og peber samt evt. lidt salt, hvis din bouillon ikke er alt for salt. Stil ærtesuppen i køleskabet i 4-5 timer, til den er iskold.
Wasabicreme: Rør ingredienserne til dryppet sammen til en cremet og ensartet konsistens, der smager mellemstærkt af wasabi og lidt sødligt af honning.
Drys: Skræl og rens æbler og forårsløg, skær begge dele helt fint og kom dem i hver deres skål. Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en pande, til de begynder at poppe og tage farve. Lad dem køle af på fedtsugende papir. Servér den kolde suppe med wasabidryp og masser af drys.Bagte auberginer med couscous, abrikos og urter
Spis de bagte auberginer med salat og evt. couscous eller quinoa.

2 store auberginer
Koldpresset jomfruolivenolie
Flagesalt
1 dl couscous
2½ dl kogende vand
1 håndfuld friskhakkede krydderurter
8 usvovlede abrikoser
1-2 forårsløg
Fintrevet skal og lidt saft af 1 citron
1 sjat koldpresset jomfruolivenolie
6 spsk græsk yoghurt 10% eller cremefraiche 18%
Kerner fra ½ granatæble
1 drys garam masala

Halvér auberginerne, læg dem på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olivenolie og drys med lidt salt. Bag auberginerne i ovnen ved 200 grader, til de er møre og bløde, ca. 20 minutter. Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Lad den trække under låg i 10 minutter.
Hak krydderurterne og abrikoserne fint. Skær bund og den kedelige top af forårsløget og hak det fint. Smag den færdige couscous til med lidt salt, hakkede krydderurter, abrikoser, forårsløg, citronsaft og -skal samt en sjat olie.
Kom blandingen på auberginerne. Top med lidt græsk yoghurt og granatæblekerner og drys med lidt garam masala.


2 kommentarer:

  1. Hvor ser suppen bare fantastisk ud, den skal prøves, når jeg skal holde fødselsdag senere på måneden! Tak for inspiration :-)

    SvarSlet
  2. Ser så lækkert ud Anne.

    til aften satte jeg min teenagesøn til at skrælle kartofler imens han sad og så fodbold, og vi lavede din lækre kylling på bund af kartofler og appelsin med timian og løg fra Kartoffelbogen MUMS, en ret. Simpelt og lækkert.

    KH Lene. (Justlove2ndhand).

    SvarSlet