torsdag den 28. februar 2013

Jeg har fået ny kaffepusher

En middelmådig, men glad kop kaffe, serveret i Italien
Jeg har fået en ny kaffepusher. http://www.øristeriet.dk/
Han laver en espresso der er mild, rund, nøddeagtig, og med så tilpas meget syre og frugt, at den bliver ved med at være interessant til sidste dråbe i koppen. Man kan bestille kaffe hos ham over nettet, dejlig nemt. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er en kæmpe kaffesnob. Faktisk er der flere der tror jeg kun er te-drikker, fordi jeg altid beder om te, hvis der er udsigt til at få serveret en kop dårlig eller middelmådig kaffe. Da jeg boede i Latinamerika for mange år siden, var kaffe en blandet fornøjelse. I indianerreservatet hvor jeg opholdt mig det meste af tiden, fik vi altid serveret kogekaffe i plastikkrus. Det var vand der var kogt med kaffe i en gryde over bål indtil det så tilpas mørkt ud. Så blev der tilsat uhyggelige mængder sukker, og når kaffegrumset var dalet til bunds i gryden, blev kaffen hældt i et plastikkrus af den hårde type. Dem som børn drikker af i institutionerne, når man er bange for, at de skal smadre et glas eller et rigtig krus. Den varme kaffe smagte af kaffe, bål, sukker og plastik. Det var ikke en dårlig oplevelse, det havde bare ikke noget med kaffe at gøre, men var mere en udefinerbar, varm drik. Nogle gange røg vi ind i en kaffeplantage og gik så rundt og smagte på de røde modne frugter. Vi tyggede kødet af frugterne og kom indtil den lille kaffebønne der lå i midten, det var dybt eksotisk. Mulighederne for at få en god kop kaffe i Danmark, er heldigvis eksploderet de sidste 10-15 år. I går var jeg et smut forbi http://www.greatcoffee.dk/ i Århus for at få mig en flat white, fedt sted, skøn kaffe og tilpas nørdet til min smag. Man er et øjeblik lidt i tvivl om man er i New York eller Århus, men det er jo bare dejligt. Ellers er Thomas Sigfreds kaffebarer http://www.sigfreds.dk/ et genialt dejligt sted, de kan også noget med kager og sandwich som ingen andre kan. Nu går jeg så og tygger lidt på en pose væsel-bæ kaffe jeg har købt da jeg var i Vietnam. Tror det lille dyr kun har gidet at æde robusta-bønner, for kaffen er simpelthen så bitter. Kan se man også er begyndt at sælge elefant-bæ kaffe, http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2013/01/27/164343.htm Det tror jeg så lige jeg springer over i første omgang, lortekaffe kan man altså få, så mange steder.

4 kommentarer:

 1. Det kan virkelig være svær at opdrive en god kop kaffe. Jeg tager det som et kompliment at du drak kaffe hos mig ;-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du lavede en ganske glimrende kaffe Birthe, og stærk...sov ikke i flere uger efter de 2 dobbelt espressoer med varm mælk;-) Ses torsdag. Mh Anne

   Slet
 2. Jeg synes også, at Øristeriet, er en af de bedste mikro risterier vi har i DK.
  De laver en super super lækker espresso bønne!

  Det er lidt interresant, den udvikling der er sket på kaffe fronten i f.eks. Århus det sidste år... Der er kommet flere og flere god eller rettere super gode caféer frem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære cafezinho
   Jeg er glad for at vi er flere der har opdaget Øristeriet, det gælder om at sprede det gode rygte når noget både er høj kvalitet, velsmagende OG økologisk.
   Mh
   Anne

   Slet