Sprøde ruller |
Sprøde
ruller
Ca. 8-12 stk.
8
limeblade
2
stængler citrongræs
En
slat koldpresset ekstra jomfruolivenolie
2-3
spsk. revet frisk ingefær
ca.
40 g ristede jordnødder uden skal
2
forårsløg
16
finthakkede rå rejer
1
stor gulerod
2
spsk. hoisinsauce
2
spsk. sød chilisauce
1
god håndfuld hakket frisk koriander
1
pakke frossen forårsrulle dej, den største størrelse
1
sammenpisket æg
1 l
jordnødde- eller rapsolie
Hak limebladene fint.
Fjern de yderste blade på citrongræsstænglerne, skær bunden af og hak dem fint.
Riv ingefæren. Rist jordnødderne gyldne og sprøde i ovnen ved 110 grader i ca.
15 minutter og hak derefter jordnødderne fint. Hak nu forårsløgene og rejerne
fint og skræl og riv guleroden.
Varm olien op på en
pande og steg limeblade, citrongræs, ingefær og jordnødder godt igennem. Tilsæt
derefter forårsløgene, rejerne og guleroden og steg det i 1 minuts tid, før du
tilsætter rigeligt med hoisinsauce og chilisauce og steger det hele godt
igennem. Lad fyldet køle helt af, før du tilsætter en håndfuld finthakket frisk
koriander.
Læg fyldet i en smal
stribe på forårsrulledejen, pensl kanterne af dejen med æg og rul nogle lange
tynde forårsruller ved at bukke siderne ind først og dernæst rulle dejen sammen
på langs omkring. Lav alle forårsrullerne færdige og varm olien op i en gryde.
Friter forårsrullerne fire-frem stykker ad gangen i den varme olie til de er
gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og server dem, mens de
stadig er varme.
Chilisalsa
2
stængler citrongræs
2-3
spsk. finthakket frisk ingefær
1
stor rød peberfrugt
2
røde chilier
1
dl æblecidereddike
½
dl rørsukker
Pil de yderste blade af
citrongræsset, skær toppen og bunden af og hak citrongræsset helt fint. Fjern
kernerne i peberfrugten og chilierne og hak begge dele fint. Kom citrongræsset
i en gryde sammen med finthakket ingefær, peberfrugt og chili. Tilsæt
cidereddike og rørsukker og lad det hele koge i minimum 10-15 minutter, til en
god grov chilisalsa.
Chilipastaen
kan holde mange uger i køleskabet.
Salat med lotusrod, skift evt. lotus ud med mango |
Salat med
lotusrod
Til 4 personer
1
romainesalathoved
1
stor håndfuld frisk brøndkarse
1
håndfuld frisk mynte
1
håndfuld frisk koriander
2
forårsløg
50
g ristede cashewnødder
100
g lotusrod
1 l
jordnødde- eller rapsolie til friture
Dressing
1
passionsfrugt
saft
fra ½-1 lime
½-1
tsk ahornsirup eller flydende honning
1
rød chili
Fordel salat,
brøndkarse, mynte og koriander på et fad. Hak forårsløgene fint og drys dem
over. Rør passionfrugtskerner og -saft sammen med limesaft, ahornsirup og
finthakket chili til en sødlig, men også let syrlig dressing og fordel den over
salaten.
Rist cashewnødderne i
ovnen eller på en tør pande, til de er gyldne. Skræl lotusroden og skær den i
papirtynde skiver. Friter lotusskiverne i en gryde i varm olie, til de er
gyldne og sprøde og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir. Fordel
cashewnødder og lotusrødder over salaten lige inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar