Endnu en kogebog er så småt ved at se dagens lys fra min hånd. Denne gang er emnet Sunde, Grønne retter, kombineret med et væld af mine yndlings fiske- og skaldyrsretter. Det har som altid været en skøn proces. At få skriblet opskrifterne, testet dem i køkkenregionerne og derefter genskabt og fotograferet dem. Bogen udkommer, som altid, på Politikens Forlag, d. 12.5.2015.
Her kommer et lille sneakpeak på 2 af opskrifterne:
Kold ærtesuppe med wasabicreme og
græskarkerner
Denne
suppe med lidt bid smager også godt varm.
1 løg
Koldpresset
jomfruolivenolie
1 kg
frosne, optøede ærter
1-1½ l
mild grønsagsbouillon
Lidt
citronsaft
Friskkværnet
sort peber
Evt. lidt
flagesalt
Wasabicreme:
5 dl
cremefraiche 18%
1-2 tsk
wasabi (efter smag)
1-2 tsk flydende
honning (efter smag)
Flagesalt
Friskkværnet
sort peber
Drys:
2 æbler
6
forårsløg
1½ dl
græskarkerner
Pil løget
og skær det i tern. Steg det i olivenolie i en gryde ved middel varme, til det
er klart. Tilsæt ærterne og lad dem stege med i to minutter. Hæld bouillonen på
og lad ærterne koge i 5-6 minutter. Blend ærterne med en stavblender, til du
har en helt cremet og ensartet suppe. Smag til med citronsaft og peber samt
evt. lidt salt, hvis din bouillon ikke er alt for salt. Stil ærtesuppen i køleskabet
i 4-5 timer, til den er iskold.
Wasabicreme: Rør ingredienserne til dryppet sammen
til en cremet og ensartet konsistens, der smager mellemstærkt af wasabi og lidt
sødligt af honning.
Drys: Skræl og rens æbler og forårsløg, skær begge dele helt fint og kom
dem i hver deres skål. Rist græskarkernerne i lidt olivenolie og salt på en
pande, til de begynder at poppe og tage farve. Lad dem køle af på fedtsugende
papir. Servér den kolde suppe med wasabidryp og masser af drys.
Bagte auberginer med couscous, abrikos og
urter
Spis de
bagte auberginer med salat og evt. couscous eller quinoa.
2 store
auberginer
Koldpresset
jomfruolivenolie
Flagesalt
1 dl
couscous
2½ dl
kogende vand
1
håndfuld friskhakkede krydderurter
8
usvovlede abrikoser
1-2
forårsløg
Fintrevet
skal og lidt saft af 1 citron
1 sjat
koldpresset jomfruolivenolie
6 spsk græsk
yoghurt 10% eller cremefraiche 18%
Kerner
fra ½ granatæble
1 drys
garam masala
Halvér
auberginerne, læg dem på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olivenolie og
drys med lidt salt. Bag auberginerne i ovnen ved 200 grader, til de er møre og
bløde, ca. 20 minutter. Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Lad
den trække under låg i 10 minutter.
Hak
krydderurterne og abrikoserne fint. Skær bund og den kedelige top af
forårsløget og hak det fint. Smag den færdige couscous til med lidt salt,
hakkede krydderurter, abrikoser, forårsløg, citronsaft og -skal samt en sjat
olie.
Kom
blandingen på auberginerne. Top med lidt græsk yoghurt og granatæblekerner og
drys med lidt garam masala.
Hvor ser suppen bare fantastisk ud, den skal prøves, når jeg skal holde fødselsdag senere på måneden! Tak for inspiration :-)
SvarSletSer så lækkert ud Anne.
SvarSlettil aften satte jeg min teenagesøn til at skrælle kartofler imens han sad og så fodbold, og vi lavede din lækre kylling på bund af kartofler og appelsin med timian og løg fra Kartoffelbogen MUMS, en ret. Simpelt og lækkert.
KH Lene. (Justlove2ndhand).