torsdag den 31. juli 2014

New York

Siden jeg i 2011 lavede tv-serien AnneMad i New York, har det regnet ind med mails fra rejse- og madinteresserede folk, som gerne vil have tips til gode spisesteder og indkøbssteder i New York.
Så for at gøre det lettere for alle parter, har jeg samlet et udpluk af mine yndlingssteder her. 
New York er en by som går i blodet på de fleste.
Det er de færreste der besøger byen og er uberørte af den, og heldigvis kommer de fleste derfra, med et positivt indtryk.
Når jeg besøger New York, så vil jeg bo på Manhattan. Jeg ved der er mange der bor i Brooklyn, men det kunne jeg aldrig drømme om. Jeg vil komme til at bruge for megen kostbar tid på transport ind til Manhattan alligevel, og jeg vil simpelthen bo så centralt, at jeg nemt kan stikke forbi mit hotelværelse og læsse poser og tasker af. Der er så mange spændende råvarer, køkkengrej og sager, der skal købes med hjem til Danmark, og flere gange har jeg måttet investerer i en ekstra kuffert for at have plads til det hele.

Når jeg er forelsket i en by, får jeg lynhurtigt nogle helt bestemte vaner. Der er steder der skal genses og så skal der også opdyrkes nye territorier. Det første er for at være sikker på at alt er som det plejer. Det næste er for at få ny inspiration. Jeg plejer at lægge vejen forbi byernes by, en gang om året eller hvis tiden ikke er til det, så hvert andet år. Det gør jeg både fordi jeg altid savner den, men også for at følge med i de trends og tendenser, der er i min branche. Sker det i New York, kan man være sikker på, at det rammer Danmark i løbet af de næste 5 år. Se bare på eksempelvis coffee to go, farmers marked, lokale fødevarer, by-honning mv. Det er 25 år siden jeg besøgte New York første gang. Dengang gik alle rundt med en kop kaffe i hånden på gaden. Tilbage i Danmark spurgte jeg på en café om jeg kunne få kaffen med. De kiggede undrende på mig og sagde ”nej, men du kan da bare drikke den her.”
Siden da, er der heldigvis sket rigtig meget;)

Besøger man byen for første gang, er der selvfølglig nogle af de faste ting man skal se. Dem læser du bare om i en guidebog. Hvis du vil vide mere end guidebogen byder på, så køb et "Time out" i den nærmeste kiosk. Det er her du finder anmeldelser af de allernyeste restauranter og her du finder intimkoncerten med din yndlings sanger, der lige skal afprøve sit nye "set" for 200 mennesker inden hun tager på world tour (her taler jeg af erfaring;))

Men på denne side her handler det om mad. Om den mad jeg spiser når jeg er i New York. 

Siden her, vil blive opdateret løbende, der er et væld af restauranter, jeg skal have fundet frem af hukommelsen, men her er lidt at begynde med.



Fish:
Her går man ind hvis man lige trænger til 6 dugfriske østers og et glas kold hvidvin til ingen penge. Det trækker fra døren, så sid bagerst i lokalet hvor der er ild i kakkelovnen. De laver også andet genialt godt seafood, og deres ceviche er outstanding.

La Boqueria: 
Lækre, ægte spanske tapas.


The Spotted Pig, November 2013
The Spotted pig: 
Den plettede gris, har vist en Michelin stjerne, men den er ikke dyr. Mere som en Pub, super god mad, helt nede på jorden.

Casa Mono:
Spansk mad, betjeningen kan være ret arrogant, men det er til at leve med
da maden er super. Har en enkelt Michelin stjerne.

Momofuko: 
En vældig trendy kæde med den helt geniale kok David Chang ved roret.
Laver ret interessant asiatisk mad. Bestil lidt af det hele, helst de små retter og især deres  "Steamed pork bun med hoisinsauce" på den af restauranterne der hedder Ssäm Bar. Gode cocktails, meget afslappet.

Cosme:
Funky New Yorker mexicansk. Lillebror til Pujol i Mexico City. Lidt pricy. Gode cocktails.
Fint lokale. Virkelig god mad.
http://www.cosmenyc.com

La Escina:
Godt Mexicansk køkken. Der skal bestilles bord i kælderen som er det
sjoveste sted, gør det i god tid, de er ofte booket langt ud i fremtiden. Man går ned af en "hemmelig" trappe og ind gennem køkkenet. 
De har dejlig mad, rummet er ret sejt, og så har de byens største udvalg af
Tequila.

Oysterbar, Grand Central, November 2013
Oysterbar på Grand Central Station:
Jeg besøger altid  Østersbaren på Grand Central. Kom til frokost kl. 12.00 når de åbner, så I er sikre på at få plads i baren. Sid altid i baren og bestil
Østers i alle varianter og tilberedt på forskellige måder. Alt deres andet mad er middelmådig, men deres østers er geniale. Der er fantastisk stemning, især til frokost. Grand Central har også en skøn fødevarearkade hvor alle de bedste butikker er repræsenteret, så der er salg af fisk/skaldyr, charcuteri, kager/brød mv. Fin oplevelse. Når du er på Grand C, så tjek også Meyers nye restaurant Agern, hans hotdogs og det Nordiske fødevaremarked. Jeg har ikke selv været der endnu, men har bestilt billet til december 2016, så derefter bliver siden her opdateret.

Per Se:
I 2010 blev jeg gift i New York. Aftenen før spiste, vi middag på en af New Yorks bedste restauranter nemlig Thomas Keller's legendariske Per Se. Prøv den, og se om I kan få en rundtur i køkkenregionerne. Fantastisk sted. Men hav den store tegnebog med.
http://www.perseny.com

Barney Greengrass:
Er du sådan en der lige pludselige savner en sildemad og noget mørkt brød, så læg vejen forbi på dette lidt mærkværdige sted. Det er ikke trendy, men meget ærligt. Betjeningen er ikke altid lige høflig, men noget pudsig.
https://www.barneygreengrass.com/welcome.php

Fig & Olive:
Her er du sikker på god atmosfære, god vin og god betjening. De har flere locations, vi spiser på den i Meatpacking.
http://www.figandolive.com

Blue Water Grill:
Lækkert rum. God mad. Mest fisk og skaldyr. Eminent og kreativ sushi. Jazz og cocktails i kælderen. Man kan sidde ude i trafiklarmen om sommeren. Susan Sarandon går jævnligt forbi, hun må bo tæt på;)
http://www.bluewatergrillnyc.com

Fastfood på den sjove måde:

Burgerjoint: 
Le Parker Merideen er et fint hotel, der bag et skummelt gardin i hjørnet
af lobbyen, huser en legendarisk burgerbar.
  
Crifdogs: 
Meget sjov kælder, fastfood med hotdogs i variationer man slet
ikke kan forestille sig. Gennem telefonboksen i hjørnet kommer man ind til
den hemmelige natclub PDT (please don't tell).


Morgenmad:

Varm Æblecider, Le Pain Quotidien, November 2013
Le Pain Quotidien:
Skal jeg spise lækker, øko morgenmad ude, vælger vi en af dem her, gerne den i Chelsea-området, men det er fordi en af tjenerne kan genkende mig og hilser hjerteligt hver gang vi kommer. Det føles vældig pudsigt i NY.

Brooklyn Diner:
Skal vi spise rigtig amerikansk morgenmad med æg, pandekager mv. Er det
på Brooklyn Diner. De har 2 afdelinger, og vi plejer at vælge den i 57. Gade, da den på times square tit er for kaotisk. 

Sylvias:
Sylvias i Harlem besøger vi, når vi skal have soulfood og bloody Mary til morgenmad. Det er et tungt men god køkken, og altid et besøg værd.
http://www.sylviassoulfood.com/restaurants.html


Hotel Standard:
Dejligt morgenmadssted især om sommeren hvor man som et af de få steder i byen, kan sidde ude i solen. De har også ok frokost og aftensmad. Spiser du her, er du lige klar til en tur på Highline Park som starter næsten lige om hjørnet.
http://www.standardhotels.com/new-york/properties/high-line

Five Leaves:
Vældig populært morgenmads-sted i Brooklyn.
http://fiveleavesny.com

Mad indkøb:

Whole Foods:
Hvis jeg kunne bo i et supermarked blev det i en Whole Foods. En stor del af deres varer er økologiske og rigtig meget af deres udvalg er fra lokale producenter. De har et udvalg af varer man kun kan drømme om, og havde jeg deres deli afdeling i nærheden, ville jeg aldrig selv lave mad eller gå ud at spise (næsten da). Jeg elsker Whole Foods, betingelsesløst.

Greenmarket:
Der er et skønt marked på Union square nogle par gange om ugen, så dejligt. Alt i grøntsager, frugt, honning, ost og andre lækkerier. Lige til at blive glad i låget af.


Eataly, November 2013
Eataly:

Eataly, er et kæmpe indendørs italienske marked/supermarked med skønne italienske butikker og restauranter. De dejligste grøntsager, oste, fisk, skaldyr, delikatesser, kogebøger, køkkengrej, kaffebar, vinbar mv. her kunne man også bo en uges tid, uden at kede sig. Spis gerne frokost og nip til god vin, eller nyd en god kaffe.
http://www.eataly.com/nyc

Dean & Deluca:

Jeg bliver aldrig træt af Dean & Deluca, som selv om den har mange år på bagen, er en af mine yndlings butikker. Det er delikatesser, skønne grøntsager, køkkengrej og specialiteter. Mad i alle afskygninger. Jeg holder mest af den på Broadway, og går gerne rundt derinde og tuller i en times tid ad gangen, piller ved alting, drikker kaffe og køber min garam masala, min røgessens, og hvad jeg elles har brug for. 
http://www.deandeluca.com


Chelsea Market:
Indendørs marked, med masser af små og store madbutikker og restauranter. Man kan også købe køkkengrej, spise dejlig mad, og få god kaffe. Prøv fiskebutikkens lobsterrolls, eller spis en hel frisk, hummer af grimme plastik tallerkner, og bliv lykkelig helt ned i fodsålerne.
http://www.chelseamarket.com

Diverse:

Bagegrej:

Bagegrej, pynt og andre lækkerier:
http://www.nycake.com



Ost, New York, November 2013
Ost:
Vil du lære at lave din egen mozzarella, på ostesmagningskursus eller bare købe skøn ost? Så besøg denne her butik:
http://www.murrayscheese.com


Brooklyn Grange, September 2011
Rooftop farming:
Vil du besøge en Rooftop Farm, er denne her et besøg værd:
http://www.brooklyngrangefarm.com/

Krydderier:

Vil du købe spændende krydderiblandinger, eller lave din egen ligesom i AnneMad? Så besøg ham her:
www.laboiteny.com

Madkurser:

Tilmeld dig et dagskursus på ICE. Altid sjovt da du møder andre madnørder, og lære både lokale og andre tilrejsende at kende. ICE tilbyder, ligesom så mange andre, også foodwalks, hvor du bliver slæbt rundt i gaderne på jagt efter byens bedste fastfood, chokolade, kaffe eller andet godt. 
http://www.ice.edu



Kaffe, New York, November 2013
Kaffe:
Der er hundredvis af gode kaffesteder i New York. Jeg kan godt lide dem her.
http://www.irvingfarm.com

torsdag den 19. juni 2014

Skønne og Sunde Salater

For at fejre udgivelsen af min Salatbog "Sunde Salater" får I lige en af mine yndlings salatopskrifter fra bogen her. Samtidig kan vi fejre at bogen ligger Nr. 1 på Arnold Buskc's Bestseller liste, og det er fantastisk dejligt at bogen er blevet så godt modtaget, tusind tak for det.

Bogen indeholder 151 opskrifter på sunde, sprøde salater. Mange af dem er fyldige nok til at udgøre et helt måltid. Vi har inddelt bogen i kapitler så der er noget for dem der kan lide salater med: kød, fisk, skaldyr, bælgfrugter, grøntsager, frugt, bær, korn,perler, pasta, rodfrugter og svampe.

Jeg håber den kommer til at bringe glæde i mange køkkener og at jeres smagsløg og kreativitet lader sig udfordre af de skønne råvarer og gode ingredienser.





Salat med hindbær, grillede ferskner og vanilje

125 g babyspinat
1 stor håndfuld rucola
2-3 modne ferskner eller nektariner
8 skiver parmaskinke
1 kugle bøffelmozzarella
1 bakke friske hindbær
3 forårsløg

Dressing:
6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2-3 spsk æblecidereddike
Korn fra ½ vaniljestang
1 tsk flydende honning eller ahornsirup
Flagesalt
Friskkværnet sort peber

Skyl babyspinaten og rucolaen godt og slyng dem tørre. Fordel dem derefter på et fad.

Skær fersknerne i halve og fjern stenene. Skær derefter fersknerne i smalle både og grill dem enten i ovnen eller på en grillpande, til de får lidt farve. Lad dem køle lidt af og fordel dem derefter over salaten sammen med strimler af parmaskinke.

Bræk eller skær mozzarellaen i mundrette stykker og fordel den over salaten sammen med de friske hindbær Rens og hak forårsløgene fint og drys dem over salaten.

Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen og kom den over salaten, som serveres med det samme.

lørdag den 26. april 2014

Frigivelse af marmelader

For et par dage siden holdt Svansø og jeg pressemøde for vores nye marmeladeserie, på Restaurant Orangeriet i Kongens Have i København.


Jeg må indrømme, at dengang Svansø foreslog et pressemøde tænkte jeg "Hvem pokker gider at komme til det?". 

Men til min store overraskelse så dukkede der 25 glade, positive og snaksalige journalister, madskribenter og bloggere op, til dejlig morgenmad og en snak om de 4 nye marmelader. Det blev således en skøn formiddag med masser af god feedback, fantastiske input og ideer til nye produkter.



Det har været en længerevarende proces, at udvikle de 4 typer marmelade. Første gang jeg talte med Svansø om det, var tilbage i november 2012, og siden da er tiden gået med opskriftsudvikling, prøvekog, prøvesmagning og på at skaffe de rigtige økologiske råvarer. For alle 4 marmelader er selvfølgelig økologiske. 

Jeg har aldrig haft lyst til at lave en serie marmelader der skal stå til 65 kr glasset, hos delikatessebutikker i Odense, Århus og København. Jeg vil gerne nå bredt ud til hele befolkningen og til en pris hvor alle kan være med. 

Så fra mandag d. 28.4. kan marmeladerne købes hos Danske Supermarked og gennem www.nemlig.com til 19.95 for 200 g marmelade i de karakteristiske 6-kantede Svansø Marmeladeglas, og senere på foråret kører Netto en stor spotkampagne, hvor man få 15.95 kan få fingre i marmeladerne. 



De 4 typer marmelade vi i første omgang er endt med er, Havtorn & Æble, lavet i en cremet udgave så den minder lidt om en Lemoncurd i konsistensen, men med bid af dejlige, bløde, æblestykker. En Hindbærmarmelade med appelsin, fennikelfrø og vanilje, hvor appelsinen er så diskret at den understøtter syren i hindbærrene, hvor fennikelfrøene give et lille overraskende bid og vaniljen gør marmeladen blød og rund. En Jordbærmarmelade med balsamico og sort peber. Her understøtter balsamicoen syren i jordbærrene og den sorte peber giver varme, uden at være stærk. Jordbær med balsamico og peber, er jo blot en klassisk italiensk dessert som vi har omdannet til marmelade. Den sidste marmelade er en Appelsinmarmelade fyldt med vanilje og med et lille eksotisk strejf af ingefær. Vaniljen giver marmeladen en dejlig rund og blød smag og ingefæren giver et lille stærkt svirp som understøtter appelsinen super godt.



Der sker selvfølgelig altid noget, når man går fra de hjemlige gryder til storskala produktion. Men udover at hindbærmarmeladen er blevet en anelse for tynd her i første kogning, det ændrer vi på i næste portion, så syntes jeg at smagen på marmeladerne sidder lige i skabet. Det har været en både sjov, lærerig og interessant process, og både Svansø og jeg håber at vi kan komme i gang med endnu flere marmelader med tiden, og desuden supplere serien med både kirsebærsauce og 3 forskellige typer chutney.


Så tusind tak til alle jer der dukkede op til pressemødet, det var en dejlig dag. Nu håber jeg så, at alle andre også kan finde deres favorit blandt marmeladerne og at de bliver godt modtaget ude i de små hjem.









onsdag den 19. marts 2014

Sunde Salater og Skønne Marmelader

Der sker så uendelig mange gode ting for tiden. Min Salatbog "Sunde Salater" er stort set færdig og udkommer 3. juni, lige til sæsonen for alvor går i gang.


Den har været sjov at lave, og med 150 helt nye opskrifter, så har der været en del at se til. Billederne er blevet til i et samarbejde med min faste fotograf Lykke Rump, og så har jeg selv lavet en håndfuld fotos, som også har fået lov til at komme med.
Det er som altid Politikens Forlag bogen udkommer på, og vores samarbejde har som altid været en fornøjelse.

Bogen er inddelt i kapitler med frugt, bær, kød, fisk, skaldyr, svampe, rodfruger, grøntsager mv. og der er noget for enhver smag. Der er tunge mættende salater, lette og elegante salater, salater til ego-frokost, fællesbordet, familiemiddagen, madpakken, den lette livsstil, lyse sommeraftner, blæsende efterårsdage og kolde vintertider. Jeg håber at I vil være lige så begejstret for den, som jeg er.

En anden god nyhed er, at min marmelade serie rammer Dansk Supermarked i uge 18. 4 nye, lækre, økologiske marmelader, lavet i samarbejde med Svansø. 


Vi har eksperimenteret, prøvesmagt og kokkereret til den store guldmedalje, og nu syntes vi, at smagen sidder lige i skabet. Jeg glæder mig meget til de bliver en fast bestanddel i mit køleskab, de bliver skønne at bruge de dage hvor jeg selv har for travlt til at sylte. Vi har lagt vægt på, at marmeladerne skal være for alle. Det vil sige at prisen er fornuftig, og marmeladerne bliver solgt i supermarkeder i stedet for i Specialbutikker, jeg vil nemlig gerne have at alle kan få glæde af økologien og den gode smag.














onsdag den 5. marts 2014

Nu gør vi det igen


Anders Lange og jeg afholder endnu engang et kursus for mad-skribenter på Den Journalistiske Efteruddannelse i Århus.

3 dage i selskab med spændende oplægsholdere, begavede kursister og god mad. Her kommer et link, det foregår fra 23.- 25. juni, kom frisk!
http://www.dmjx.dk/kurser-og-videreuddannelse/skriv-om-mad-fra-koekkenreportage-til-smagsdommer


Er du mere til en rejse sydpå, så tag med rejsebureauet Viktors Farmor og mig til Sicilien i September. Vi byder på mild vandring gennem skønne landskaber og spændende gastronomi, læs mere her:
http://www.viktorsfarmor.dk/Default.aspx?id=289&mode=show&tourId=1548

Indtil da, står den på besøg på Grønland i april, hvor jeg er inviteret op for at se på landbrug og fødevarer, og i maj/juni går Anders og jeg i gang med vores 4 sommertemalørdage til DR2, men mere om det senere.





mandag den 2. december 2013

På arbejde i New York 

Det sidste stykke tid har budt på et glædeligt gensyn med New York. En by, jeg elsker, men har forsømt lidt de sidste 2 år, pga. travlhed. 
Det skal være slut nu, for det er et af de sjoveste og mest inspirerende steder man overhovedet kan opholde sig, og hvor henne i verden får du ellers serveret grønkål og cocktails, som det mest naturlige i verden.

De fleste fotos her, er allerede lagt ud på: http://instagram.com/annemad  som jo er et noget hurtigere medie at bruge end bloggen her. Så hvis du vil er du også velkommen til at følge med der, hvor tingene sker.


Gaderne er blevet vadet tynde og især køkkengrejs-butikkerne er blevet besøgt i stor stil. 


For gennem det sidste lille år, har jeg haft en serie køkkengrej på tegnebrættet, og for at få ro til fordybelse, er jeg taget til New York med Anne Qvist fra: http://www.aqdo.dk/index.php som er min samarbejdspartner på 
projektet.

Udstilling af grej i køkkenbutik
Vi har fået tegnet en masse skønne ting, og leder nu efter en producent der har lyst til at gå ind i processen.

Vi har selvfølgelig også spist fantastisk mad undervejs. 


De daglige clams og østers, i både frisk og friteret form.


Og et væld af andre sjove og spændende retter i skøn kombination med gode, smukke og velsmagende cocktails.



Og så har vi besøgt skønne restauranter som blandt andet, Oysterbar På Grand Central, Fish i Bleecker Street, Commerce 50 i Commerce, Momofuku Ssäm bar og denne lille fine Mexicaner i Elisabeth Street.


Tjek også lige The Spottet Pig, det er en Gastro Pub der er rendt med en Michelinstjerne. Den er uprætentiøs, busy, støjende og sjov, og har en husfacade så fin at man har lyst til at blive siddende og hænge på den lille bænk udenfor, bare for at være en del af pakken.



Og så har vi selvfølgelig besøgt fødevarebutikker, blandt andet Eataly, som jeg aldrig bliver træt af at gå på opdagelse i.


Her er en af de smukkeste citrusfrugter der findes, en Buddah Lemon Hand.


Og et misundelsesværdigt udvalg af svampe.

Vi havde lejet en lejlighed i Bleecker Street, gennem airbnb, det kan anbefales. Lejligheden var scruffy, men lå genialt, og systemet fungerer fint. Fedt at have 2 soveværelser, køkken med tegne/arbejdsplads og en lille stue til at rode i. Stol aldrig på de fotos der bliver lagt på af lejlighederne, de snyder. Men der var varmt vand i hanerne, køleskab til mælken og sengene var bløde. Vi gav 12.600 for en uges ophold, det kan man ganske enkelt ikke får to hotelværelser for på Manhattan.

I vores gade lå også en af de skønneste små kaffebutikker i New York, hvor du både kan købe kaffe i super kvalitet i løs vægt, men også take away kaffe. 
Butikken får et langt stykke af gaden til, at dufte fuldstændig bedårende.


Chinatown gik heller ikke fri i denne omgang. Det overrasker mig altid, at se et stykke af Kina smidt på Manhattan på den måde. Man føler sig absolut hensat til Asien, når man vader rundt udelukkende blandt asiater, og kigger på spændende mad i deres fødevarebutikker.


Her er en husfacade bestående af akvarier.


Knapt så spændende er det for frøerne her, der står i en balje og venter på at blive spist.

Så hellere være en lang smuk lilla aubergine, der ligger og pynter op i gadebilledet.


Kommer du til New York, så slå også lige et smut forbi Brooklyn Grange, hvor de dyrker grøntsager på taget af en kæmpe bygning, det er super sjovt og der er en vidunderlig udsigt fra taget. Da vi lavede AnneMad fra New York, fik vi lov til at filme deroppe, skøn oplevelse at få med hjem.


onsdag den 13. november 2013

Om mangel på sjove blogs og tanker om dårligt strik

Sidder her og bander over, at der er så få rigtig sjove blogs. Min er absolut ingen undtagelse, den er røvkedelig, og der sker stort set aldrig en disse på den.Tror måske det er fordi jeg er blevet lidt forelsket i det der http://instagram.com/annemad hvor man altid lige lynhurtigt kan smide et foto og et par ord, og få en KORT snak med en masse mennesker, super hyggeligt. 

Men hvis der er nogen der har nogle links til sjove blogs, sådan lidt a lá Marens Blog, http://marensblog.dk/blog/ hvor man altid er godt underholdt, så smid dem gerne her til mig. Jeg mangler nemlig overspringshandlinger jeg kan dyrke, når jeg går kold i at skrive opskrifter eller andet arbejde, som skal gøres.

Jeg har lige været igennem et par uger med blodsmag i munden, der har været super sjovt, men alt for travlt i mit lille 1-kvinds firma. 

Nu sidder jeg så og bilder mig selv ind, at den næste måneds tid bliver mere afslappet, og når jeg kigger i min kalender, kan jeg godt se, at jeg lyver helt vildt for mig selv. 

For inden jul skal jeg have lavet mindst 100 opskrifter til både bøger og andet godt, og de skal også styles og fotograferes. Jeg har også et ton møder rundt om i landet, og sørme om ikke jeg også lige fik presset 7 dage i New York ind her sidst på måneden. 

I sidste uge stod den på 3 dages Undervisning af madskribenter på Den journalistiske efteruddannelse, super sjovt og skønne folk. 

Fredag var jeg på Bogforum og lavede smagsprøver fra min bog Annes Spisekammer på madscenen, også en dejlig dag, tak til alle jer der kiggede forbi, det var SÅ hyggeligt. 

Weekenden blev stor set tilbragt med lidt gode venner, på Århus teater, og så foran brændeovnen. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst havde en fri-weekend, så det var top-nydning. Jeg tror jeg strikkede i 3 timer i træk mens jeg gloede ind i ilden og hvæsede lidt af alle der prøvede at forstyrre mig, og det skal i øvrigt lige siges at jeg er uhyggelig, og ualmindelig dårlig til at strikke, men det er virkelig meditativt. 

Idag har jeg været ude og undervise 32 anbragte børn i sund mad. Jeg arbejder som frivillig for Børnehjælpsdagen, og det giver bare SÅ meget mening, når jeg kan kombinere min uddannelse som socialpædagog, med min kommunikationsbaggrund og så det der mad...det er altså ret fantastisk. Her burde jeg nok lægge et foto ind af noget mad, og en opskrift, men det må blive i næste liv..hasta la vista...