mandag den 25. marts 2013

Drik cocktails og drøm om varmere vejr

Selv om det overhovedet ikke er sommer endnu, så kan man faktisk godt snyde lidt og fejre påsken med en flok smukke, velsmagende cocktails. Blæs højt og flot på sne og frost, inviter en flok venner til dejlig mad og fyld huset med god musik og en lind strøm af velmiksede drinks. 

Jeg elsker cocktails,og gerne den tropiske slags med masser af frugt,ingefær,limeblade, lemongrass, rom eller champagne. De må gerne være stærke, søde og krydrede. En af fordelen ved også at være så glad for asiatisk og latinamerikansk mad som jeg er, er at maden fra lige præcis de to køkkener, smager allerbedst med cocktails til. Man ville meget sjældent svinge sig op til at drikke cocktails til fransk, italiensk, tyrkisk eller dansk mad. Flæskesteg og ingefærmargarita....I think not... 

Men til spændstige salater med mango, koriander, chili, limeblade og ingefær, serveret med rå-marineret tun med tapioka og japansk pære i kokosmælk, ja dertil passer cocktails fuldstændig fortryllende. 

Her kommer 3 af mine yndlings cocktails, som stammer fra min sidste bog "AnneMad med mere".

Brug dem til at glemme alt om det kolde danske vejr, luk øjnene og glæd dig til det snart bliver sommer, god fornøjelse.


Pink champagnecocktail med hindbær


Pink champagnecocktail med frysetørrede hindbær
Champagne, Cava eller Cremant
Frisk citronmelisse eller mynte til pynt
1 dl hele frysetørrede hindbær, eller 1 dl friske eller frosne optøede bær
2-3 spsk. lys rørsukker
3 dl lys rom
Kom frysetørrede hindbær og rørsukker i et glas eller en flaske. Hæld rom på og lad det trække et par dage. Kom en slat i et champagneglas, fyld op med cava, cremant eller champagne, pynt med frisk citronmelisse eller mynte.

Mangodaiquiri 


Mangodaiquiri med lime og limeblade
1 solmoden mangofrugt
2 håndfulde isklumper
Lys rom efter smag, ca. 3-4 cl pr glas
Sød med lidt lys rørsukker hvis mangoen ikke er 100% moden
Frisk saft fra 1 limefrugt
Pynt med limeblade
Blend friskskåret moden mango med isklumper til du har en lind og flydende drik. Kom rom i glassene og rør mangojuicen i. Smag til med lidt rørsukker og frisk limesaft. Pynt med limeblade. Du kan evt. også lade limebladene trække et par dage i rommen så du får en rom med fine smagsnoter fra limebladene. Er der mangojuice tilovers så gem den til morgenmad.


Champagnecocktail med passionsfrugt

Champagnecocktail med passionsfrugt
Champagne, Cava eller Cremant
Lys rom
Passionsfrugt
Friskskåret moden ananas
Lidt ahornsirup eller flydende honning
Kom ½ passionsfrugt, 1 spsk. fintskåret ananas og ½-1 tsk. ahornsirup i et champagneglas sammen med 1-2 cl. rom. Lad det stå og trække en halv times tid og fyld op med iskold cava, cremant eller champagne.
 


5 kommentarer:

 1. Lækkert, Anne! Det var lige det jeg stod og manglede!!
  Tak for altid dejlig inspiration! Er tit inde og lure på de gamle udsendelser ;)

  \Tanja

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, der må noget alvorligt til for at skræmme kulden væk;-)
   MH Anne

   Slet
 2. Nice blog website!! You have given wonderful reviews... now,,I'll keep visiting this website for more eye catchy stuff!

  SvarSlet
 3. Hej Anne Tror du champagnecocktailen er en god velkomstdrink til et bryllup? Og tror du i så fald at den tager skade af at trække længere tid i glassene inden champagnen hældes i? Altså så man kan gøre glassene klar inden 3-4 timer før og så hælde champagne i lige inden servering?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke
   Jeg tror den er perfekt til at starte et bryllup med. Den kan sagtens stå og trække i glassene i længere tid, og så hælder man champagne på lige inden den drikkes. God fornøjelse med det. Mange hilsner fra Anne

   Slet