tirsdag den 5. marts 2013

Nye Projekter hos AnneMad


Der er gang i det lille verdensfirma AnneMad ApS i disse dage. Opgaverne vælter ind og nye samarbejder opstår hele tiden. 
I lørdags holdt jeg hof hos http://www.franks.dk/ en skøn restaurant i Sæby, hvor de havde bedt mig komme og fortælle om mit liv og levned, mit forhold til lokale råvarer, sæsonmad og andet godt. Arrangementet fandt sted før, under og efter at deres gæster spise en dejlig middag lavet af Dennis og Simone i køkkenet. Det meste af dagen snakkede jeg mad med Frank og hans kone Bente, og med Anders Bilgram der har http://nordiskbraenderi.dk og som laver nogle formidabelt, dejlige brændevine. Han var indbudt til at fortælle om sin tur rundt om nordpolen og om sit liv med brændevin. Det var en fantastisk fin dag og aften, som vi gør om igen d. 2.11. jeg glæder mig allerede.

I dag har jeg været et smut i Vejle til det sidste afgørende marmelademøde. Vi sætter en produktion i gang snarest muligt og regner med at ramme butikkerne i sensommeren/efteråret i år. 
Friskplukkede hyben til marmelade
Det bliver fantastisk. Jeg har gået med en marmeladeproducent i maven i årevis, og nu er muligheden der endelig for, at gøre det til en realitet.

I morgen kører jeg til Viborg til et møde med nogen, der vil have mig til at udvikle fødevarer med paradisæbler, super spændende projekt som jeg glæder mig til at komme i gang med. 

Mht. fødevareudvikling og smag, kan jeg allerede nu se, at det er et emne der kommer til at fylde en del i 2013. Sammen med Lisbeth Ankersen fra http://www.innovaconsult.dk/  går jeg i gang med at udbyde en serie workshops til virksomheder. Vi kalder os Kokken & Kemikeren, og I kan læse mere

Mini lab. i køkkenet hos "El Celler de Can Roca"  
om projektet her: http://www.innovaconsult.dk/images/stories/den_gode_smag.pdf 

I næste uge har Annemette Bach fra http://www.frugtformidlingen.dk/og jeg møde med Rådmand Christian Würtz. Annemette og jeg arbejder på at få startet en afdeling af Årstidernes skolehave projekt "Haver til maver" http://havertilmaver.blogspot.dk/ op i Århus. Vi har fundet nogen der vil lægge jord til, og som har ekspertisen til at holde haverne. Nu mangler vi bare støtte fra Børn & Unge rådmanden, og et par millioner til at realisere projektet. Annemette og jeg laver også en inspirationsdag i næste uge for Børnehjælps dagen: http://www.bhd.dk/  hvor vi arbejder som frivillige. 35 institutioner for anbragte børn har meldt sig til en dag hvor de gerne skulle blive klogere på børn og kost.

Foråret byder på en masse tv-optagelser, samt Kulinariske rejser til Spanien med:

Min yndlingsudsigt fra Ronda i Andalusien
http://www.granada.dk/hoejskole.aspx  der er sikkert et par ledige pladser endnu, hvis nogen vil med, og Tyrkiet med: http://www.viktorsfarmor.dk/Default.aspx?id=186&leaderId=206

I April udkommer min 12. kogebog på Politikens Forlag. Den hedder Annes Spisekammer, og er fyldt med opskrifter på produkter man oftest køber, men som smager meget bedre hvis man laver dem selv. Den byder på opskrifter på blandt andet hjemmelavet tykmælk, smør, rygeost, rullepølse, leverpostej, confit de canard, sild, marmelader, mysli, ymerdrys, brændevin, tørrede bær, urter, svampe mv.
Friskplukkede rørhatte
Det er en selvforsynings bog til det lille køkken. Til folk der ikke nødvendigvis har en stor have eller en gård, men som gerne vil samle ting i naturen, gå på æblerov, eller købe jordbær i supermarkedet til at lave marmelade af. Jeg håber snart at kunne bringe et par opskrifter og billeder fra den her.
Det var lidt nyt herfra Åbyhøj, hvor solen skinner, kaffen er varm og Camille ligger med mega-influenza på sofaen og spiser Brownie.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar