tirsdag den 19. marts 2013

Mad er mange ting

Jeg bliver rigtig tit spurgt om hvad min livret er, eller hvad mit bedste måltid har været, og hvor jeg har indtaget det. Det er et spørgsmål der er fuldstændig umuligt at svare på, for alt afhænger jo af tid og sted, af gode råvarer og godt selskab.

 Sulten efter noget fladmast firben? Chinatown Queens
Jeg har spist på nogle af verdens bedste restauranter. Noma, The Fat Duck, El Celler de Can Roca, Per Se og mange andre, og vel har det været en fantastisk oplevelse, hver gang. 
Men mindst lige så fantastisk har det været at spise friskfangede rå søpindsvin på en faldefærdig båd i Vietnam, en grillet fisk lavet over bål på stranden i Costa Rica, en nyrøget laks spist på taget af en bil i Lapland eller en frisksmurt rugbrød med spegepølse og en kold øl, indtaget på kanten af et køkkenbord, en sen aften efter en lang arbejdsdag. 

Det hele afhænger af kvaliteten af råvarerne, af omstændighederne og af at der er nogen der har lagt lidt kærlighed og omtanke i maden. Når man rejser rundt i verden er det helt fantastisk at se hvor forskelligt man kan spise, her kommer et par bud.....

Friskfangede søpindsvin, Vietnam
 Virkelig vilde muslinger, Chinatown,Queens

Skildpadder der venter på at blive spist, Chinatown, Queens
Knivmuslinger på vej ud af skallen, Chinatown Queens

Gris som puslespil, Vietnam
Frøer der venter på at blive spist, Vietnam
Sprøde fisk i Spanien 

Muslinger, Spanien
En lille fisk, Spanien
Hvide asparges i teksturer, Spanien
Rejer i teksturer, Spanien

Men man kan også blive lykkelig af en flad sandwich og iskoldt kildevand, Italien

Ingen kommentarer:

Send en kommentar